شرکت مختلط سهامی
شرکتی که با نام مخصوص بین چندین نفر شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن ایجاد میشود شرکت مختلط سهامی نامیده میشود. منظور از شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایهی آنها به صورت سهام میباشد و مسئولیت آنها تا میزان سرمایه ای است که انها در شرکت دارند. از ویژگیهای شرکت مختلط سهامی اینست که شخصی که سرمایه او به شکل سهام نباشد و مسئول تمام قروضی باشد که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیداشود شریک ضامن تلقی میشود. در صورت تعدد شرکای ضامن، مسئولیت آنها در برابر طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر مطابق با مقررات شرکت تضامنی است .
از دیگر ویژگیهای شرکت مختلط سهامی لازم به ذکر است در نام شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» وحداقل نام یکی از شرکای ضامن قید گردد.
موارد لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی
- یک نسخه تایید شده از شرکت نامه ی شرکت
- یک نسخه ی تایید شده از اساسنامه ی شرکت
- اسامی و مشخصات مدیر یا مدیران شرکت
- نوشتهای که به امضای مدیر شرکت رسیده باشد و تعهد پرداخت نمودن تمام سرمایه و پرداخت واقعی حداقل ثلث سرمایه در ان ذکر شده باشد.
- سوابق تایید شده از تصمیمات مجمع عمومی در مواردی که ذکر شد.
- نوشتهای با امضای مدیر شرکت، که پرداخت کلیه ی سرمایهی نقدی شرکای ضامن و تسلیم نمودن کلیه ی سرمایه ی غیرنقدی با تعیین ارز ش حصههای غیرنقدی در ان قید شده باشد.
اداره شركت مختلط سهامی
«مدیریت شركت مختلط سهامی بر عهده ی شریك یا شركای ضامن است» (ماده 164 قانون تجارت)
یکی از ویژگیهای شرکت مختلط سهامی این است که قانون تجارت صلاحیت خاصی را برای مدیریت شركت در نظر نگرفته است و مدّت زمان مدیریت نیز محدودیت ندارد.
نظارت بر امور شركت مختلط سهامی
یکی دیگر از ویژگیهای شرکت مختلط سهامی بر اساس ماده 165 قانون تجارت نظارت بر امور شركتهای مختلط سهامی بر عهده ی هیأتی متشکل از حداقل 3 نفر از شركاء است كه از سوی مجمع عمومی صاحبان سهام انتخاب میگردند.
اعضای هیأت نظارت را میتوان علاوه بر شركای صاحب سهم حتّی از بین شركای ضامن نیز انتخاب نمود.
ویژگیهای شرکت مختلط سهامی در زمینه ی تقسیم سود
یکی دیگر از ویژگیهای شرکت مختلط سهامی در نحوه ی تقسیم سود این است که برای استفاده شرکاء از منافع شرکت مختلط سهامی و تقسیم نمودن سود بین آنها ، قانون تجارت مقررات خاصی تعیین ننموده است. و این امر را به قراری که بین شرکاو در اساسنامه ذکر شده است موکول مینماید.
موارد انحلال شرکت مختلط سهامی
- هنگامیکه شرکت هدفی را که برای آن تاسیس شده بود انجام داده باشد ویا انجام دادن آن غیرممکن باشد.
- هنگامی که شرکت برای مدت زمان مشخصی تشکیل شده باشد و مدت ان گذشته باشد.
- ورشکستگی شرکت
- برطبق تصمیم مجمع عمومی با اکثریت آرا و رضایت شرکای ضامن
- در صورت فوت یکی از شرکای ضامن به این شرط که در اساسنامه شرکت به انحلال شرکت در این حالت اشاره شده باشد.
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
نوشته شده توسط: مشاورین تهران و شرکا
جستجوهای مرتبط با ما شرکت حسابداری , شرکت حسابداری تهران، شرکت حسابداری در تهران، حسابداری تهران،حسابداری در تهران، مشاوره مالی، مشاور مالیاتی، موسسه حسابداری ، موسسه حسابداری در تهران ، خدمات حسابداری، خدمات حسابداری تهران، خدمات مالیاتی